Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

Sakkélet az Orsolyában

Iskolánkban az elmúlt évben jelentős érdeklődés mutatkozott a sakk sportág iránt, ezért a tanév kezdetén úgy döntöttünk, hogy intézményünkben helyt adunk egy heti rendszerességű sakk szakkörnek.

 

 

 

A programra nagyon sokan jelentkeztek, így szeptemberben Balogh Anett edző irányításával két csoportban (kezdő és haladó) kezdődhetett meg a közös munka. Célunk az volt, hogy a gyerekek szórakoztató formában találkozzanak a sakkal, amely hatékonyan fejleszti a gondolkodást, erőteljesebben fejleszti a tanulók döntéshozó képességét, fontos rekreációs funkciója van és nem utolsósorban remek időtöltés. Segíthet abban is, hogy a gyerekek egy kicsit elszakadjanak a telefontól és a ma divatos elektronikus eszközöktől. A foglalkozások során a tanulók játszva sajátíthatják el a szellemi sportok királyának szabályait, gyakorlati elemeit, mesterfogásait és kultúráját. Nem titkolt célunk volt, hogy a tanulóink képviseljék iskolánkat városi és diákolimpia versenyeken egyaránt.

Az első megmérettetésre a Városi Alapfokú Sakk Egyéni Torna keretében került sor december elején, ahol iskolánk tanulói a világos és sötét bábukat vezetve kimagaslóan szerepeltek.

Eredmények:

I.korcsoport – lány:

  1. Fekete Kitti 2.c
  2. Fekete Kata 2.c

I.korcsoport - fiú:

  1. Fekete Kristóf 2.c

II.korcsoport – fiú:

  1. Garai – Csóka Márton 5.AG
  2. Dominek Ádám 3.b

V. korcsoport - lány:

       1. Stipta Róza 10.AG

V. korcsoport - fiú:

       2. Kelemen Marcell 10.BG

Szeretettel gratulálunk!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde