Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

Márton nap

„Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, és ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!” (Mt 25,31-46)

November 11-én Szent Mártonra emlékezünk.

Márton alig 18 éves ifjú volt, amikor egy este a francia város, Amiens kapuján kilépve egy didergő koldust pillantott meg. A legenda szerint jó meleg köpenyét ekkor kardjával kettévágta, s felét a nincstelenre borította. Éjjel, álmában megjelent neki Jézus, akinek vállára a fél köpönyeg borult.

Hagyományainkhoz híven Márton napon lampionos felvonulásra gyülekezett a Szent Orsolya iskola alsó tagozata. Az iskola előtti teret megtöltötték a szülők, nagyszülők, testvérek és a szépszámú érdeklődő. Iskolánk Lelkésze Kovács Gergő Vilmos atya ismertette az ünnephez kapcsolódó történetet és az ünnep üzenetét, majd megáldotta a jelenlévőket. Az iskola énekkarának és tanulóinak kis műsorát követően az osztályok énekszó kíséretében, a saját maguk által készített világító lámpásokkal indultak a Deák téren. A vonulókhoz csatlakoztak a vendégek, így hosszú sorokban kígyózott a lámpásokat vivő, éneklő gyermekek sora, amely körülölelte a teret.

A családi rendezvényt az iskola udvarán megrendezett jó hangulatú szeretetvendégség zárta, ahol libazsíros kenyér és forró tea várta a jelenlévőket.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde