„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Tartós szeretet nagyböjti élelmiszergyűjtés
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban
Bál izgalmakkal, meglepetésekkel
Farsangi délutánok az Orsolyában - képgaléria
Szalagavató Szent Angéla ünnepén

Taizéi találkozón jártak a soproni Orsolyás diákok

2022. október 22-én, szombaton Taizéi találkozón jártak a soproni Orsolyás diákok Pannonhalmán.

A remekül megszervezett és lebonyolított találkozón lehetőségük volt a fiataloknak az együtt imádkozás és éneklés mellett műhelybeszélgetéseken részt venni, ahol megtapasztalhatták, milyen élmény az, amikor hívőként találkoznak szintén hívő, bár számukra vadidegen fiatalokkal, és mégis, mintha egy családból lennének! 

A közös ebéd után lehetőség nyílt az apátság nevezetességeit megtekinteni, majd mindenki egy-egy őáltala választott előadáson vehetett részt, amelyek témái kortárs problémákat, jelenségeket érintettek. A délutáni uzsonnát és kötetlen teázást az esti imára való ráhangolódás, énepkpróba követte.

A találkozó befejező programja egy dicsőítő imádság volt a bazilikában. Több, mint egy órás volt, de a végén valahogy nem akart megindulni a tömeg hazafelé… Hogy miért nem, arról valljon a résztvevőinktől kapott visszajelzésekből egy kis csokor:

„A legszebb élményeim az énekek voltak. Nagyon jó volt ilyen szép hangulatban közösen énekelni, és látni, hogy mások is szeretik ezt csinálni!” (Nóra)

„#jovolt#jovoreismegyek#dapacemdomine” (Boróka)

„Nekem nagyon tetszett az egész. Tetszettek a beszélgetések, és szerintem nagyon szép volt a kórus éneke, meg maguk az Istendicsőitések is. És szerintem mindenki jól érezte magát!” (Júlia)

„Fantasztikus és egyben nagyon jó érzés volt együtt imádkozni, énekelni, ezek az énekek - meg kell hagyni - nagyon szépek. Szuper volt, hogy volt, hogy régi osztálytársainkkal is tudtunk találkozni, és egy jót beszélgetni. Nagyon jól éreztem magam! Remélem lesz még ilyen lehetőség/alkalom!” (Gergely)

„A dicsőítések és a csoprotos beszélgetések rá döbbentettek arra hogy mennyi olyan ember van akiknek hasonló problémájuk van az életben. Nagyon jó hangulatban telt a napunk a többiekkel legközelebb is biztosan jövök ilyen jellegű programokra.” (Dominik)

„Nem bántam meg hogy eljottem mert nagyon tetszett és nagyon jó volt ennyit énekelni és imádkozni ilyen sokan. A legjobban a kiscspapatos beszélgetés tetszett mert sok embert ismertem meg és jó volt erről a témáról szabadon beszélni.” (Juli)

Fotó és Szerző: Kovács Gergely Vilmos atya

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde