„Ha ketten közületek egyetértve kérnek valamit a földön,
meg fogják kapni mennyei Atyámtól.” (Mt 18,19)

Gyermeknap az alsóban
„Híres Orsolyám”
„Az Orsolya nemcsak nevel, oktat, de példát is mutat”
„Embernek lenni! Csak-embernek, semmi egyébnek”
Szülők Akadémiája: Földi-Kovács Andrea - Keresztény társadalmi felelősség
Szalagavató Szent Angéla ünnepén – „Véget ért a próbajáték…”
Floorball diákolimpia

Európai diáksport nap 2022 méter futással

Bár a nap eleji esős idő nem kedvezett az eseménynek, szeptember 30-án iskolánk felsős és középiskolai tagozata is csatlakozott az európai diáksport naphoz, a rendezvény keretében minden korosztály két órát mozgott.

Az 5–6. osztályosok az 1–2., a 7–8.-asok a 3–4., a nagygimnazisták pedig a 6–7. órában választhattak a sportágat: kidobózhattak, röplabdázhattak, kosarazhattak, focizhattak, pingpongozhattak, illetve játékos sportvetélkedőn vehettek részt. Mindegyik korosztály mozgásának betetőzése a 2022 méteres futás/ kocogás volt, melyet a Szent György utca – Fő tér – Új utca – Orsolya tér útvonalon teljesítettek a diákok. A diáksportnap eseményeit a testnevelés munkaközösség szervezte és koordinálta: Krizsonits Mátyásné, Herr Józsefné, Németh Szilvia, Kovács Zsuzsa, Németh Lehel, Kincse Szabolcs, Gyarmati Zoltán.

2020/21-es tanévtől kezdve hivatalosan is témanap az iskolákban a magyar diáksport napja – idén hazánkban közel 1.400, Európa 38 országában pedig közel tízezer iskolában szerveztek élménysportprogramokat a gyerekeknek – ez itthon 300 ezer, Európa-szerte több mint kétmillió diákot mozgatott meg. A Magyar Diáksport Szövetség által 2006-ban indított kezdeményezés az elmúlt években európai megmozdulássá vált, és ma már a legtöbb európai országban megszervezik szeptember végén az európai diáksport napját (European School Sport Day – ESSD). A rendezvény egyetlen ajánlott programeleme az adott évnek megfelelő futótáv teljesítése, amely így idén 2022 méter lefutása volt.

© 2016-2022 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde