„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Emléktúra Andrássy Péter nyomában

Az év végére tervezett, de az esős idő miatt elhalasztott Schneeberg-túrát vezényelte le szeptember első hétvégéjén a természettudományos munkaközösség hat tagja a nagygimnazista diákoknak. Andrássy Péter biológia szakos pedagógus tanári pályafutásának nagy része a Berzsenyi-gimnáziumhoz kapcsolódik, de egy rövid ideig – nyugdíjasként – tanított a Szent Orsolyában is. Emellett kapcsolatba került vele számos orsolyás diák, aki közösségi szolgálatát a Károly-kilátóban töltötte – a kilátóban berendezett kiállításoknak ő volt a megálmodója, karbantartója, éltetője. Városszerte, így orsolyás pedagógusoknak is szervezett kirándulásokat a Kárpátokba és az Alpokba. Mivel a tanár úr tavaly nyáron elhunyt, a vele kapcsolatba került tanároknak – elsősorban Nagyné Kóczán Katalin tanárnőnek és Nagy Árpád tanár úrnak – jutott eszébe, hogy Andrássy Péter tiszteletére szerveznek túrát.

34 orsolyás diák és hat tanárkísérőjük – Nagyné Kóczán Katalin, Árkiné Kiss Judit, Serfőző Róbertné Főző Mónika tanárnő, valamint Nagy Árpád, Kovács László és Tiborcz Viktor tanár úr – szeptember 3-án indult a Schneebergre. Kb. 600 méteres szintről kezdődött a túra, a csoport nagy része kb. 1800 méterig, az Elizabeth-kápolnáig kapaszkodott, de voltak, akik bevették a 2076 méteres csúcsot is – mintegy 16 kilométert megtéve.

A túrázókhoz csatlakozott Bolla Marianna, Andrássy tanár úr özvegye, aki emléklappal és jellegzetes – az Alpok virágainak színeit felvonultató – süteményekkel kedveskedett diákoknak–tanároknak. Az Elizabeth-kápolnánál a résztvevők megemlékeztek Andrássy Péterről, felhangzott kedvenc verse is – József Attila: Isten című költeménye –, és mécsest is gyújtottak a tiszteletére.

Fotók: Árkiné Kiss Judit, Aszódi Réka (12.bg)

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde