„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

„Földön, vízen Sopron környékén” - bejárós túratábor 5-7. évfolyamos diákokkal

Június 13-16. között 30 diákunkkal indultunk a Soproni-hegység tanösvényeinek felfedezésére, természeti értékeinek megismerésére.

Első nap az Ifjúsági Tábortól indultunk a Tolvaj-árok tanösvényen az Erdők Házába. Útközben megismerkedtünk a Manninger család történetével, a hegység jellemző kőzeteivel, élőlényeivel, majd a Mucki határőr őrs történetével. Ezen a napon 12 km-t gyalogoltunk.

Kedden a Ciklámen-tanösvényen vezetett az utunk az uszodától egészen Bánfalváig. Útközben rövid megállót tartottunk a Trianon Emlékparknál, a Hétbükkfánál, áfonyát ettünk, farönköt másztunk, majd megérkeztünk a Bella Lajos emlékműhöz. Ott csapatokat alkottunk és geoládákat kellett megkeresni leírás és iránytű segítségével, majd a ládákban talált játékos feladatokat megoldani. A megtett táv 10 km volt.

Szerdán kenuzás várt ránk a Fertő-tavon. Balfról kigyalogoltunk a Csárdakapui-főcsatornához, ott a nemzeti park vezetői vártak ránk, rövid oktatás után vízre szálltunk és kezdődött az evezés a nádasba vágott csatornákon, időnként a nádast is meglátogatva. Visszafelé sétálva megálltunk a balfi díszkútnál, kulacsainkat feltöltöttük. Bár ezen a napon csak 7 km-t gyalogoltunk, az evezéssel együtt kellemesen elfáradtunk.

A zárónapra főként játékot és szalonnasütést terveztünk. A Fáber-rétre a Vas-hegy felől, a Gloriette-kilátó érintésével érkeztünk meg. Rövid pihenő és egyéni játék után következett a közös számháborúzás, több körben! Utána leereszkedtünk a Szalamandra-tóhoz, tüzet raktunk, majd mindenki megsütötte az ebédnek szánt finomságokat. A rövid, 5 km-es séta után a tábort fagyizással zártuk az Erzsébet-kertben.

A tábor vezetői: Nagyné Kóczán Katalin, Árkiné Kiss Judit, Tiborcz Viktor és Kovács László.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde