„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Szövegértésből kiváló!

Károlyi Georgina, a Szent Orsolya Iskola 2.b osztályos tanulója országos első helyezést ért el a Harmatcsepp tanulmányi versenyen.

A katolikus iskolák alsó tagozatos tanulmányi versenyét hagyományosan négy kategóriában – olvasás–szövegértés, nyelvtan–helyesírás, matematika és hittan – írja ki a Tanítók Fekete István Egyesülete a 2–4. évfolyamos diákok számára. A verseny 5 fordulójából három levelezős formában, az elődöntőt a versenyzők iskolájában, a döntőt pedig Budapesten, a Patrona Hungariae Katolikus lskolaközpontban rendezték meg. Az ország összes katolikus iskolájából nagy számban vesznek részt alsós tanulók a versenyben, az idei versenysorozatban csak a mi iskolánkból 55 tanuló mérette meg magát.

Károlyi Georgina a matematika és az olvasás–szövegértés kategóriákban indult, az utóbbi feladatai a szövegértésre épültek. Ebben sikerült a jók között is a legjobbnak bizonyulnia: országos 1. helyezést ért el eredményével.

Gina rendszeresen és sokat olvas, a tanév során is kiemelkedő eredményeket ért el ebből a tantárgyból, így az elődöntőkről egyenes út vezetett számára az országos fordulóig, amelyen sikerült a legelőkelőbb helyezést elérnie. Eredménye remélhetőleg ösztönzőleg hat majd diáktársaira is, hiszen az olvasóvá nevelés–nevelődés korunk egyik nagy kihívása. Méltán büszke teljesítményére tanító nénije, Karakainé Kóbor Ágnes.

Gratulálunk és további eredményes éveket kívánunk neki tovább öregbítve iskolánk hírnevét!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde