Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

„Fogjunk össze egy tisztább, szebb környezetért!” - FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT 2022.

"Frissül a természet, szép tavasz született.
Ember Nap sugarát, mint vitamint, gyűjti,
milyen csodás világ, mit Isten teremtett.
Úgy kérlek, jó Uram, sose hagyd eltűnni."

 

Április utolsó hetében a iskolánk alsó tagozata is számos programmal csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét eseményeihez. Az osztályok szerveztek látogatást a szeméttelepre, ahol megismerkedhettek a korszerű hulladékfeldolgozással. A tudatos fogyasztói magatartás szellemében látogattak ki a piacra, a negyedikesek pedig fogyasztói mérést is végeztek. Harmadikosaink szervezett szemétszedési akcióban vettek részt.
Alsósaink közül négy osztály indult az iskolai Szülői Szervezet által meghirdetett fenntarthatósági pályázatban. Melynek keretében értékes alkotások születtek újrahasznosítható anyagokból. A tanórák keretében minden napra jutott egy kis szemléletformáló program: verstanulás, társasjáték, rejtvény, barkácsolás, film, dal formájában. Növények ültetésével hívtuk fel a figyelmet a zöld terület növelésének fontosságára. Minden évfolyam elültetett és gondozásába vett egy – egy virág csoportot. Az iskolánk előtti területen az 5. osztályosok egy orgonabokrot ültettek el.
Napköziseink aszfaltrajzokat készítettek az udvaron, ahol rajzba öntötték gondolataikat a fenntarthatósághoz kapcsolódóan. Pénteken a természet színeibe öltöztünk és egy nagy fa megformálásával üzentük meg az összefogás erejét a Földünkért! Sok új élménnyel gazdagodtunk a hét folyamán!

Ültess fát!
Hogyha másért nem, lombot ád.
Árnyékában megpihenhetsz,
Gondot ő visel reád.
Jó tavasszal nyit virágot:
Messze érzed illatát,
Kis madárka száll reája:
Ingyen hallhatod dalát.
Ültess fát!
(Jókai Mór)

 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde