„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Ballagás Sopron szívében

Gimnáziumunk végzős diákjai izgatottan és könnyes szemmel várták az utolsó csengetést, mely jelezte számukra, hogy valami véget ért, életük egy szakasza lezárult. Az utolsó, gimnazistaként eltöltött osztályfőnöki órát a 11. évfolyam tanulói tették még emlékezetesebbé, mielőtt vállukra vették a tarisznyát és egymást átkarolva, mosolyogva az osztályfőnökeik vezetésével elballagtak. 

Az iskolazászlót követve vonultak Dr. Veres András megyéspüspökkel, az iskolavezetéssel és a tanári karral együtt az Orsolya téren át a Szent György-templomba.

A templomban Kiss Teleki Blanka tanárnő köszöntötte a vendégeket, majd dr. Veres András püspök úr celebrálta a szentmisét, melyen koncelebrált Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész. Ünnepségünket jelenlétével megtisztelte Horváth Imre prépost-városplébános úr is.

Hagyományainknak megfelelően, a szentmisét követően kezdődött a ballagó évfolyam búcsúztatása. A 11. évfolyam nevében Racskay Orsolya búcsúzott, majd Kovács Borbála Irma végzős tanuló Reményik Sándor, A menekülő c. versét mondta el. A ballagó évfolyam nevében Tamás Fruzsina köszönt el. A végzősök búcsúbeszéde után a megemlékezés szalagjait az osztályok képviselői tűzték fel. Varga Virág 11. évfolyamos tanuló Reményik Sándor - Mi mindig búcsúzunk c. versét adta emlékül a ballagóknak. Dr. Kovács András igazgató úr személyes hangú beszédben köszönt el a végzős három osztálytól.

A zenei szolgálatot Krasznainé Szakál Andrea karnagy asszony vezetésével és Tama Krisztina előadóművész közreműködésével óvodánk pedagógusai, illetve intézményünk óvodás pedagógusszülői látták el.

Fotó: Aszódi Réka (11.BG), Gönczöl Szabolcs (9.AG), Horváth Gréta (9.AG), Taschner Olivér (11.BG), Zagyvai Csenge (9.AG), Zsigó Fanni

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde