„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

No backpack day – bevásárlókocsival az iskolába?

Április 1-jén iskolánk diákönkormányzatának felhívására megvalósult a No Backpack Day – vagyis a diákok bármiben hozhatták a könyveiket, füzeteiket, tanszereiket, csak a szokásos hátizsákjukban nem.

„Rengeteg vicces, ötletes megoldás született: volt, aki mikróba pakolta a cuccait, volt, aki kenyérpirítóba, esetleg szerszámosdobozba, kosárba vagy kisállatszállítóba. Valaki pizzaként tálalta a tankönyveit, valaki pedig elhozta az egész mosogatótálcáját otthonról.” – mesélte a DÖK vezetősége. De felbukkantak a bevásárlókocsik, szőlős puttonyok, sőt egy-egy talicska is…

A No Backpack Day Amerikából indult kezdeményezés, amelynek angol megfelelője hátizsákmentes napot jelent. Célja, hogy felhívják a figyelmet arra a több millió hátrányos helyzetű, szegény gyerekre, akik a kezükben vagy rossz nejlonszatyrokban cipelik hosszú kilométereken keresztül gyalog az iskolai felszerelésüket a távoli iskolába, mert rossz anyagi helyzetük miatt nincs iskolatáskájuk. A kezdeményezés tehát nemcsak bolondozás, de egy szolidaritási akció is volt.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde