„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Emili az olimpiai aranyra hajt

Katona Emili közege szó szerint babakora óta a víz: 4 hónapos korában kezdték szülei a vízhez szoktatni, babaúszásra járt. Onnantól kezdve pedig nem volt megállás. Most 11 éves, és tavaly már 6 alkalommal is megúszta az aranyjelvényhez szükséges szintidőt, illetve az országos bajnokságra is hat számban sikerült kvalifikálnia magát.

Cápa 11 – ebben a korosztályban versenyez Emili a Széchy Tamás Sportiskolában Gyurátz Edit edző irányításával. Emili számára a megmérettetések természetesek, ahogyan mesélte, az elmúlt időszakban minden évben többször is megúszta az országos bajnokság aranyjelvény szintidejét – több úszásnemben is. Korosztályában az 50 méter gyorsot 34 másodperc alatt kell teljesítenie, idén ezt már három alkalommal túlszárnyalta, illetve ezen kívül még négy másik számban is megúszta a szintet, így a nyáron ismét részt vesz az ob-n. Kedvence a gyorsúszás, de bármelyik úszásnemben megállja a helyét.

Noha sokan úgy tartják, az úszás monoton sport, Emili ezt nem érzi, őt kikapcsolja, feltöltődik a vízben az iskolai feladatok és a napi kihívások mellett. Heti 7 edzése van, egy alkalommal már reggel hatkor a medencében van, délután 4-től pedig újra – minden nap kétórás tréninget teljesít. Ezek után számára a vasárnap a pihenés ideje: ha teheti, olvas, de leginkább kialussza magát.

Ennyi fárasztó edzés és kiváló teljesítmény mellett Emili a tanulást sem hanyagolja el: mint mesélte, alsóban végi kitűnő tanuló volt, idén az első félévben becsúszott egy négyes. Talán nem csoda, ha kedvenc tantárgyának a testnevelést tartja, és saját bevallása szerint a matek áll legkevésbé közel a szívéhez.

És hogy ennyi eredmény és edzés után Emilinek mi a célja? Határozottan jelenti ki: egy olimpiai arany!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde