„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Kőhalmi Alíz a gátfutó válogatott edzőtáborában

Nagy lehetőségek kapujában

Aki sportol, tudja, az edzőtábor mindig jó lehetőség a fejlődésre. Ha egy olimpikon edzője irányítja a tréninget, a tapasztalatszerzés, a gyarapodás garantált. Így tapasztalta meg ezt Kőhalmi Alíz (10.bg) atléta is, aki nemrégiben Kozák Luca gátfutó olimpikonunk edzőjének, Suba Lászlónak a vezetésével vehetett részt a válogatott edzőtáborán.

– Nyíregyházán, az új atlétikai csarnokban tartották az edzőtábort, melyre az országból összesen hatan kaptunk meghívást a Magyar Atlétikai Szövetségtől – mesélte Alíz. – Mivel még nem vagyok tagja a válogatottnak, különösen nagy megtiszteltetést jelentett ez a lehetőség. Suba László a gát összetartás program keretében sok új, hasznos elemet vázolt és ötletet adott, amelyeket gyorsan be tudtam építeni az edzésekbe. A szövetség meghívása nemcsak a januári, hanem a nyári edzőtáborra is szól, így lesz még egy alkalom, amikor részt vehetek egy edzőtáboron.

A résztvevőknek sokat segítettek Suba László edzései és tanácsai, amelyeket a nyíregyházi fedett pályás országos bajnokságon és a nyári jeruzsálemi Európa-bajnokságon kamatoztatni is szeretnének. Az addigi versenyeken kell a megfelelő mennyiségű pontot összegyűjteniük a versenyzőknek, hogy az országos és a kontinensviadalon pályára állhassanak. A kvalifikációs versenyek első jelentős állomása a budapesti „Több próba” verseny lesz február 18–19-én, amelyen távol- és magasugrásban, 800 méter futásban, gáton és súlylökésben méretik meg magukat a az atléták. – A gátfutás mellett jól megy a távolugrás és a súlylökés, a 800 méteres futástól sem tartok, a magasugrásban kell még erősödnöm – mondta Alíz.

Kőhalmi Alíz negyedik éve jár atlétikaedzésekre a SFAC kötelékében, mivel még az ifjúsági kategóriába tartozik, nem specializálódott egy sportágra. A versenyeken leginkább gátfutásban és távolugrásban indult, a legeredményesebb helyezéseit gáton szerezte: országos 2. helyezett volt 80 méteren, 60 méteren (fedett pályán) pedig a dobogó 3. fokára állhatott.

– Tavaly még 80 méter gáton futottam – zárta Alíz –, idén 100 méteren fogok, ez már a felnőtt táv, a gátak közti távolság és a gát magassága azonban még nem érte el a legfelső szintet. A legközelebbi célom, hogy a fedett pályás országos bajnokságon jó eredményeket érjek el gátban, valamint sprintben és távolugrásban is.

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
Fotó: Kőhalmi Alíz

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde