Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

2021 méter közös futás az európai diáksport napján

Szeptember 24-én iskolánk felső és középiskolai tagozata is csatlakozott az európai diáksport napjához a testnevelés munkaközösség szervezésében, a rendezvény keretében minden korosztály két órát mozgott.

Az 5–6. osztályosok az 1–2. órában, a 7–8.-asok a 3–4. órában, a nagygimnazisták pedig a 6–7. óra sávjában választhattak a sportágat. A diákok kidobózhattak, röplabdázhattak, kosarazhattak, focizhattak, floorballozhattak, pingpongozhattak, illetve tollasozhattak is – mindhárom tornaterem és az alsó udvar is helyszínül szolgált. Mindegyik korosztály mozgásának betetőzése a 2021 méteres futás/ kocogás volt, melyet a Szent György utca – Fő tér – Új utca – Orsolya tér útvonalon teljesítettek a diákok. Az útvonalat a testnevelés tanárok – Krizsonits Mátyásné, Herr Józsefné, Németh Szilvia, Németh Lehel, Kincse Szabolcs, Gyarmati Zoltán – biztosították gyalog/ futva vagy kerékpározva.

2020/21-es tanévtől kezdve hivatalosan is témanap az iskolákban a magyar diáksport napja – idén 1500 iskola vett részt a programban. Az Országgyűlés 2017-ben minden év szeptemberének utolsó péntekét a magyar diáksport napjává nyilvánította. A Magyar Diáksport Szövetség által 2006-ban indított kezdeményezés az elmúlt években európai megmozdulássá vált, és ma már több mint 40 európai országban szervezik meg szeptember végén az európai diáksport napját (European School Sport Day – ESSD). A rendezvény egyetlen ajánlott programeleme minden esztendőben az adott évnek megfelelő futótáv teljesítése, amely így idén 2021 méter lefutása volt.

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
Fotó: Taschner Olivér (11.BG)

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde