„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Tartós szeretet nagyböjti élelmiszergyűjtés
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban
Bál izgalmakkal, meglepetésekkel
Farsangi délutánok az Orsolyában - képgaléria
Szalagavató Szent Angéla ünnepén

Kopaszavató 2.1: 10. vs. 9. évfolyam

Nem sokáig maradtak „kopaszak” a Szent Orsolya Gimnázium 10. évfolyamosai: két nappal a saját avatójuk után a nagygimnazisták sorába fogadták a kilencedikeseket.

Szeptember 23-án, csütörtökön a 9. órában Disney-világgá változott a nagytornaterem: a 9. osztályosok kopaszavatóján a zenék és a figurák is a mesebirodalmat idézték. Elsőként a IX. osztály érkezett: az Oroszlánkirály szereplőinek bőrébe/ szőrébe bújva – egy eltévedt néger leányzóval kiegészülve – érkeztek, élükön Varga Viktor tanár úr mint Mufasa. A 9.ag-sek Disney hercegnőkként és hercegekként vonultak fel, „főhercegnőjük”, Márk Tímea tanárnő vezetésével. Baracskai Éva tanárnő Baluként vezette osztályát, a 9.bg-t, akik A dzsungel könyve hőseit elevenítették meg.

A három osztály zenés–táncos bevonulása után következett a megmérettetés. Elsőként a „nagy” 10.-esek egy „önként” jelentkezőn bemutatták, hogyan lesznek kopaszok a „kopaszok”… A diákok igazi fiús–lányos feladattal indítottak: volt sminkfelismerés a fiúknak, majd a lányok kerültek szembe különböző szerszámokkal, majd a magyar futballválogatott kiemelkedő tagjainak fotójával. Majd ha már smink, a fiúknak be is kellett mutatniuk, mire mennek a felismert eszközökkel, osztálytársnőiket sminkelték ki. De hogy a lányok se maradjanak ki a jóból, őket kapura lövéssel tették próbára. Ezt követően jöttek a kvízkérdések – az általános műveltség mellett az iskola történetéből is kaptak kérdéseket. Végül jött az osztálykaraoke: a jelmezekhez hasonlóan Disney-dalokat énekeltek az osztályok. Míg a „kopaszjelöltek” várták a zsűri – Németh-Szabó Helga, dr. Molnárné Debreczeni Judit és Sárkány Cecília – döntését, a 10.-esek még elvégeztettek egy-két sípszóra indított rutinfeladatot az alsóbb évesekkel. A kopaszavató vetélkedőjét végül a 9.ag osztály nyerte meg, ők gazdagodtak egy tortával.

A kopaszavatót a hagyományos eskütétel zárta, amelynek szavaival a 9.-esek végre a nagygimnazisták közé soroltattak. Végül közös zsíroskenyerezés zárt a rendezvényt.

IX.

9.AG

9.BG

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
fotók: Aszódi Réka (11.bg), Pap Richárd (12.bg), Horváth Bálint Gergely (12.bg)

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde