„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Kopaszavató 1.1 – 11. vs. 10. évfolyam

A sokéves hagyományt megtörve – az elmúlt évi rendezvényt pótolva – az iskolai diákrendezvények sorát a 10. évfolyam kopaszavatója indította.

Mivel tavaly a járványhelyzet által hozott rendelkezések nem engedélyezték a nagyobb rendezvények megtartását, idén pótolta a 11. évfolyam a 10.-esek kopaszavatóját. Szeptember 21-én, kedden a 9. órában hupikék törpikék (10.ag–X.) és A nagy pénzrablás (10.bg) szereplői népesítették be a nagytornatermet. 

A bevonuló–bemutatkozó tánc után számos kreatív feladattal tesztelték a „nagyok” a „kisebbek” talpraesettségét: volt pingponglabda-pattogtatás pohárba, légfoci – bottal és pingponglabdával –, nem szokványos divatbemutató, tárgyfelismerés bekötött szemmel, labdagurgatás párokban, zenefelismerés. A vetélkedők sorát a hagyományos kopaszavatós eskü zárta – amely után az alsóbb évfolyam mindent megígérve a 11.-eseknek – hivatalosan is nagygimnazista orsolyás lett. A két osztály fej fej mellett haladva küzdött, de végül a győzelmet a 10.ag–X. osztály szerezte meg. Az ajándékban kapott sütiket persze teljes egyetértésben fogyasztotta el a két osztály!

10.AG-X.10.AG-X.

10.BG10.BG

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
fotó: Aszódi Réka (11.bg), Pap Richárd (12.bg), Horváth Bálint Gergely (12.bg)

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde