„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Erdei lelkigyakorlat

A soproni Szárhalmi-erdő Rejtekadó vadászházába vezetett az idei év 12. évfolyamosainak az útja.2021. szeptember 17-én Kovács Gergő Vilmos atya ide szervezte az orsolyások lelkigyakorlatát. Meghívott előadóként Kálmán Imre, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola – papnevelő intézet – prefektusa tartott színvonalas előadásokat, amelyeket a diákhallgatóság feszült figyelemmel kísért a vadászház teraszáról.

A diákok elgondolkodhattak azon, hogy Istennek mindannyiunkkal valami célja, szándéka van, legyen ez akár a hivatásválasztás is. „A mobilom és én” előadásban szó volt az okostelefonok személyes, lelki kapcsolatokat romboló hatásáról. – Nem is mindig gondoljuk, de személyiségünk tükörképe a telefonunkban lévő üzenet, de mintázata, színe is árulkodó – hangsúlyozta Imre atya. – Kell, hogy tudjunk mértéket tartani a használatában, ne ez uralja az életünket!

A közös szentmisét, zsolozsmázást és az előadásokat a lemenő nap fényében tartott szentségimádás koronázta meg. A lelki épülésünkért köszönet Kálmán Imre, Gergő és Kristóf atyának!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde