„Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát,
vegye föl keresztjét és kövessen engem.” (Mk 8,34)

Őszi népi szokások - szőlőpréselés
2021 méter közös futás az európai diáksport napján
Kopaszavató 2.1: 10. vs. 9. évfolyam
Kopaszavató 1.1 – 11. vs. 10. évfolyam
Erdei lelkigyakorlat
Kópházi zarándoklat: 10,5 kilométer az összetartozásért
Isten áldásával indulnak a betűk–számok birodalmába
Embernek lenni idén is! - Megnyílt a 274. orsolyás tanév

Erdei lelkigyakorlat

A soproni Szárhalmi-erdő Rejtekadó vadászházába vezetett az idei év 12. évfolyamosainak az útja.2021. szeptember 17-én Kovács Gergő Vilmos atya ide szervezte az orsolyások lelkigyakorlatát. Meghívott előadóként Kálmán Imre, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola – papnevelő intézet – prefektusa tartott színvonalas előadásokat, amelyeket a diákhallgatóság feszült figyelemmel kísért a vadászház teraszáról.

A diákok elgondolkodhattak azon, hogy Istennek mindannyiunkkal valami célja, szándéka van, legyen ez akár a hivatásválasztás is. „A mobilom és én” előadásban szó volt az okostelefonok személyes, lelki kapcsolatokat romboló hatásáról. – Nem is mindig gondoljuk, de személyiségünk tükörképe a telefonunkban lévő üzenet, de mintázata, színe is árulkodó – hangsúlyozta Imre atya. – Kell, hogy tudjunk mértéket tartani a használatában, ne ez uralja az életünket!

A közös szentmisét, zsolozsmázást és az előadásokat a lemenő nap fényében tartott szentségimádás koronázta meg. A lelki épülésünkért köszönet Kálmán Imre, Gergő és Kristóf atyának!

© 2016-2020 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium