„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Kópházi zarándoklat: 10,5 kilométer az összetartozásért

– Egy több mint tíz kilométeres, háromórás gyalogos zarándoklat és egy közös szentmise után mindannyian érezzük, milyen jó ehhez a közösséghez, az Orsolya-iskola nagycsaládjához tartozni – hangsúlyozta Kovács Gergő Vilmos atya, iskolánk lelkésze péntek este a kópházi kegytemplomban tartott ünnepi búcsún. – Közösen imádkozva érezzük, hogy a jelen nem lévő diákok, tanárok is lélekben velünk vannak, összetartozunk, számíthatunk egymásra.

Az orsolyás hagyományokhoz híven minden tanévet gyalogos zarándoklattal kezdünk – idén sem volt ez másképp. Pénteken – szeptember 3-án – a 6. óra után kezdett gyülekezni iskolánk apraja–nagyja, diákok, tanárok és szülők, hogy közösen tegyük meg a 10,5 kilométer hosszú utat Soprontól Kópházáig. Énekelve, beszélgetve, Rózsafüzért imádkozva érkeztünk a kópházi Sarlós Boldogasszony-templomhoz, ahol Németh Antal plébános köszöntötte és áldotta meg a zarándokokat. A szentmisét követően – melyet Gergő atya celebrált – a kópháziak agapéval várták az orsolyás zarándokokat.

Sarlós Boldogasszony-templom búcsúját augusztus 15-én, Nagyboldogasszony, Mária mennybevitelének ünnepén tartják. Oltárának éke a Lorettói Fekete Mária szobra, mely eredetileg a templom helyén állt kis kápolnát díszítette.

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
Fotó: Taschner Olivér János (11.BG)

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde