„Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát,
vegye föl keresztjét és kövessen engem.” (Mk 8,34)

Kopaszavató 2.1: 10. vs. 9. évfolyam
Kopaszavató 1.1 – 11. vs. 10. évfolyam
Erdei lelkigyakorlat
Önkéntesként az eukarisztikus kongresszuson
Kópházi zarándoklat: 10,5 kilométer az összetartozásért
Isten áldásával indulnak a betűk–számok birodalmába
Embernek lenni idén is! - Megnyílt a 274. orsolyás tanév

Kópházi zarándoklat: 10,5 kilométer az összetartozásért

– Egy több mint tíz kilométeres, háromórás gyalogos zarándoklat és egy közös szentmise után mindannyian érezzük, milyen jó ehhez a közösséghez, az Orsolya-iskola nagycsaládjához tartozni – hangsúlyozta Kovács Gergő Vilmos atya, iskolánk lelkésze péntek este a kópházi kegytemplomban tartott ünnepi búcsún. – Közösen imádkozva érezzük, hogy a jelen nem lévő diákok, tanárok is lélekben velünk vannak, összetartozunk, számíthatunk egymásra.

Az orsolyás hagyományokhoz híven minden tanévet gyalogos zarándoklattal kezdünk – idén sem volt ez másképp. Pénteken – szeptember 3-án – a 6. óra után kezdett gyülekezni iskolánk apraja–nagyja, diákok, tanárok és szülők, hogy közösen tegyük meg a 10,5 kilométer hosszú utat Soprontól Kópházáig. Énekelve, beszélgetve, Rózsafüzért imádkozva érkeztünk a kópházi Sarlós Boldogasszony-templomhoz, ahol Németh Antal plébános köszöntötte és áldotta meg a zarándokokat. A szentmisét követően – melyet Gergő atya celebrált – a kópháziak agapéval várták az orsolyás zarándokokat.

Sarlós Boldogasszony-templom búcsúját augusztus 15-én, Nagyboldogasszony, Mária mennybevitelének ünnepén tartják. Oltárának éke a Lorettói Fekete Mária szobra, mely eredetileg a templom helyén állt kis kápolnát díszítette.

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
Fotó: Taschner Olivér János (11.BG)

© 2016-2020 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium