„Növeld bennünk a hitet.” (Lk 17,5)

Léleképítő lelkigyakorlat
Emléktúra Andrássy Péter nyomában
Egy árvaház történetének beteljesedése – Átadták és megáldották a soproni Szent Anna Óvoda-Bölcsődét
Elkezdődött a jubileumi, 275. tanév
Alsó tagozatos tábor - Vinye
„Földön, vízen Sopron környékén” - bejárós túratábor 5-7. évfolyamos diákokkal

Kópházi zarándoklat: 10,5 kilométer az összetartozásért

– Egy több mint tíz kilométeres, háromórás gyalogos zarándoklat és egy közös szentmise után mindannyian érezzük, milyen jó ehhez a közösséghez, az Orsolya-iskola nagycsaládjához tartozni – hangsúlyozta Kovács Gergő Vilmos atya, iskolánk lelkésze péntek este a kópházi kegytemplomban tartott ünnepi búcsún. – Közösen imádkozva érezzük, hogy a jelen nem lévő diákok, tanárok is lélekben velünk vannak, összetartozunk, számíthatunk egymásra.

Az orsolyás hagyományokhoz híven minden tanévet gyalogos zarándoklattal kezdünk – idén sem volt ez másképp. Pénteken – szeptember 3-án – a 6. óra után kezdett gyülekezni iskolánk apraja–nagyja, diákok, tanárok és szülők, hogy közösen tegyük meg a 10,5 kilométer hosszú utat Soprontól Kópházáig. Énekelve, beszélgetve, Rózsafüzért imádkozva érkeztünk a kópházi Sarlós Boldogasszony-templomhoz, ahol Németh Antal plébános köszöntötte és áldotta meg a zarándokokat. A szentmisét követően – melyet Gergő atya celebrált – a kópháziak agapéval várták az orsolyás zarándokokat.

Sarlós Boldogasszony-templom búcsúját augusztus 15-én, Nagyboldogasszony, Mária mennybevitelének ünnepén tartják. Oltárának éke a Lorettói Fekete Mária szobra, mely eredetileg a templom helyén állt kis kápolnát díszítette.

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
Fotó: Taschner Olivér János (11.BG)

© 2016-2022 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde