„Ahol a kincsed, ott a szíved is.” (Lk 12,34)

„Földön, vízen Sopron környékén” - bejárós túratábor 5-7. évfolyamos diákokkal
„…hálát adok mindenért”
Diáknap – klubokban
Emléktábla hirdeti a Deák téri épületen: itt tanult Túrmezei Erzsébet
Gyermeknap
Madarak és fák napja
Az írásbeli érettségi első napja...
Ballagás Sopron szívében

Embernek lenni idén is! - Megnyílt a 274. orsolyás tanév

Bármilyen hosszúnak is tűnik előretekintve két és fél hónap június közepén, minden nyári szünetnek vége szakad. Az idei tanév kezdetén – ahogyan a tanévet zártuk – két „turnusban” nyitottuk meg a 2021/2022-es évet. Augusztus 31-én délután az 1–8. osztályos általános iskolások énekelték a Veni Sanctét a Szent Mihály-templomban, szeptember 1-jén délelőtt pedig az 5–12. osztályos gimnazisták hívták püspöki szentmisén a Szentlelket segítségül.

A Szent Orsolya Gimnázium tanévnyitó ünnepségén a szentmisét dr. Veres András megyéspüspök, iskolánk fenntartója celebrálta, koncelebrált Horváth Imre prépost–városplébános és Kovács Gergő Vilmos püspöki biztos, iskolánk lelkésze. Az ünnepi rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Wilfing János, a Soproni Egyetem nyugalmazott dékáni hivatalvezetője, az orsolyás iskolaszék elnöke is.

Dr. Veres András püspök úr a szentbeszédének középpontjába a test és lélek egységét emelte. Hangsúlyozta, nemcsak testünket, de lelkünket is ápolni, gondozni kell, hogy erősödjön, növekedjen, egészséges maradjon – hiszen ha bármelyiket elhanyagoljuk, „gnómok” maradunk. Iskolánkban minden feltétel adott ahhoz, hogy egészséges testi és lelki nevelésben részesüljenek diákjaink. Püspök úr szavait Sík Sándor gondolataival támasztotta alá:

Embernek lenni!
Csak-embernek, semmi egyébnek,
De annak egésznek, épnek,
Föld-szülte földnek
És Isten-lehelte szépnek!
testi–lelki növekedés

– Fogadjátok meg – és építsétek be az idei évetekbe – a vasárnapi szentmise egyik könyörgését: növekedjetek az Isten iránti szeretetben és a vallásos lelkületben! – zárta dr. Veres András.

A szentmise befejezése után iskolánk igazgatója, dr. Kovács András nyitotta meg az 1026. magyar és a 274. orsolyás tanévet. Kiemelte, 2021 szeptemberében 39 osztállyal, közel ezer gyermekkel és több mint 100 pedagógussal indítottuk az oktatási évet óvodánkban, általános és középiskolánkban. Hangos üdvrivalgás azért nem, de halvány taps követte igazgató úr mondandójának zárását: – A 2021–2022-es tanévet megnyitom!

Írta: Horváthné Berta Ágnes
Fotó: Pap Richárd (12.BG), Taschner Olivér János (11.BG)

© 2016-2022 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium