„Megtaláltuk Messiást!” (Jn 1,42)

Kérjük támogassa adója 1%-ával a Szent Orsolya Rend és Alapítványt
Rendhagyó szalagavató – „Akik sokat kapnak, azoktól többet is várnak!”
Krisztus áldja meg e házat!
Bolyai Matematika Csapatverseny
Pillanatképek az új épületrészről
Veni Sancte – egy különleges tanév kezdetén

Elsőáldozók bemutatása a soproni Orsolyita templomban

Hagyományainkhoz híven Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe alkalmával mutatjuk be templomunkban leendő elsőáldozóinkat. Az ünnep köré csoportosulva saját osztályközösségükben február 1-jén, 3-án és 5-én a reggeli szentmise keretében nyilvánították ki tanulóink, hogy Jézus barátaivá kívánnak válni.

 

Gergő atya kiemelte, hogy egy barátság kialakulásához sok idő és áldozat szükséges. Folyamatos ápolás kell annak megtartásához. Ahhoz, hogy ez a kötelék Jézussal tartós legyen, forduljunk felé szeretettel és bizalommal a szentmiséken és a mindennapokban egyaránt. Ezt az üzenetet jelképezi az elsőáldozási tabló is, melyen, mint ahogyan a napraforgóvirágok a nap felé, úgy a leendő elsőáldozók gyermeki tiszta örömmel tekintenek Jézusra.

A tanulók meghitt szűk családi körben vehettek részt ezen az ünnepi alkalmon, melynek végén minden leendő elsőáldozó kapott egy imakérő kártyát, melyen egy társa neve szerepelt, és egy kérés: „Kérlek, imádkozz értem!”, így egymást imádsággal megtámogatva készülhetnek családjaikkal együtt a Jézussal való különleges találkozásra.

Megkezdődött tehát a „visszaszámlálás”, hogy közel 60 Orsolyás kisdiák kerülhessen közelebb Jézushoz májusban az elsőáldozás szentsége által.

Írta: Kelemenné Böröcz Adrienn tanítónő
Képek: Tóth Norbert

© 2016-2020 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium