Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

Elsőáldozók bemutatása a soproni Orsolyita templomban

Hagyományainkhoz híven Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe alkalmával mutatjuk be templomunkban leendő elsőáldozóinkat. Az ünnep köré csoportosulva saját osztályközösségükben február 1-jén, 3-án és 5-én a reggeli szentmise keretében nyilvánították ki tanulóink, hogy Jézus barátaivá kívánnak válni.

 

Gergő atya kiemelte, hogy egy barátság kialakulásához sok idő és áldozat szükséges. Folyamatos ápolás kell annak megtartásához. Ahhoz, hogy ez a kötelék Jézussal tartós legyen, forduljunk felé szeretettel és bizalommal a szentmiséken és a mindennapokban egyaránt. Ezt az üzenetet jelképezi az elsőáldozási tabló is, melyen, mint ahogyan a napraforgóvirágok a nap felé, úgy a leendő elsőáldozók gyermeki tiszta örömmel tekintenek Jézusra.

A tanulók meghitt szűk családi körben vehettek részt ezen az ünnepi alkalmon, melynek végén minden leendő elsőáldozó kapott egy imakérő kártyát, melyen egy társa neve szerepelt, és egy kérés: „Kérlek, imádkozz értem!”, így egymást imádsággal megtámogatva készülhetnek családjaikkal együtt a Jézussal való különleges találkozásra.

Megkezdődött tehát a „visszaszámlálás”, hogy közel 60 Orsolyás kisdiák kerülhessen közelebb Jézushoz májusban az elsőáldozás szentsége által.

Írta: Kelemenné Böröcz Adrienn tanítónő
Képek: Tóth Norbert

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde