„Ha ketten közületek egyetértve kérnek valamit a földön, meg fogják kapni mennyei Atyámtól.” (Mt 18,19)

Pillanatképek az új épületrészről
Veni Sancte – egy különleges tanév kezdetén
Egy történelmi tanév vége

Tanévkezdési Információk

Tisztelt Szülők!
Kedves Tanulók!

Szeretettel köszöntünk mindenkit közvetlenül az új tanévkezdés előtt. Valamennyien izgatottan készülünk az újrakezdésre. Iskolánk mindent megtesz, hogy biztosítsa a zökkenőmentes tanévkezdést. Mivel a járványveszély nem múlt el, továbbra is legfontosabb feladatunk tanulóink, pedagógusaink, dolgozóink egészségének a megőrzése. Ennek érdekében iskolán belül is kerüljük a „tömegrendezvényeket”, az osztályközösségeknél nagyobb csoportosulást nem szervezünk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlása alapján iskolánk is elkészítette saját protokollját. Eszerint a tanulók reggelente maszkban érkeznek az iskolába, ahová kézfertőtlenítés után léphetnek be. Az osztálytermekben nem kötelező a maszk viselése, viszont szünetekben a folyosókon és közösségi helyeken kötelező a szájat és az orrot eltakarni. Intézményünk épületeibe a tanulókon kívül csak a pedagógusok, illetve a személyzet tagjai léphetnek be.

FIGYELEM

A DEÁK TÉRI ÉPÜLETBEN AZ ELSŐ TANÍTÁSI NAP SZEPTEMBER 2. SZERDA!

AZ ORSOLYA TÉRI ÉPÜLETBEN SZEPTEMBER 3. CSÜTÖRTÖK!

A tanévkezdés jelentős lépés az iskolarekonstrukció szempontjából, hiszen ismét birtokba vehetjük a felújított és modernizált, ám patináját így is megőrző Orsolya téri épületszárnyat (a hivatalos átadó ünnepségre és megáldásra egy későbbi időpontban kerül sor). Itt a gimnáziumi, valamint a 7-8. általános iskolai osztályok kerülnek elhelyezésre. Ám a munkálatok nem állnak meg, hiszen már a napokban el is kezdődtek a Széchenyi téri épületünkben.

A nyár folyamán jelentős változások történtek ideiglenes telephelyünkön, a Deák téri AMI épületében is. Az alagsorban került kialakításra, illetve áttelepítésre a konyha és az étkező. A felújítás hátralévő ideje alatt itt biztosítjuk a menzai étkeztetést. Az idén nem a Deák téren elhelyezett osztályoknak kell a Széchenyi térre átsétálni, hogy ebédeljenek, hanem fordítva fog történni…

További változás, hogy az általános iskola 5. és 6. évfolyama is itt került elhelyezésre.

A fentiek értelmében az első három tanítási napon (szept. 2-3-4.) tudunk lehetőséget biztosítani, hogy a kiselsősöket a szülők (tanulónként 1 fő!) kézfertőtlenítés után, maszkban az osztályteremig kísérjék. Egyszerre mindenkit nem tudunk beengedni, ezért előfordulhat, hogy várniuk kell! Kérjük megértésüket!

Kérjük és köszönjük együttműködésüket!

© 2016-2019 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium