„Megtaláltuk Messiást!” (Jn 1,42)

Krisztus áldja meg e házat!
Bolyai Matematika Csapatverseny
Pillanatképek az új épületrészről
Veni Sancte – egy különleges tanév kezdetén

Tanévkezdési Információk

Tisztelt Szülők!
Kedves Tanulók!

Szeretettel köszöntünk mindenkit közvetlenül az új tanévkezdés előtt. Valamennyien izgatottan készülünk az újrakezdésre. Iskolánk mindent megtesz, hogy biztosítsa a zökkenőmentes tanévkezdést. Mivel a járványveszély nem múlt el, továbbra is legfontosabb feladatunk tanulóink, pedagógusaink, dolgozóink egészségének a megőrzése. Ennek érdekében iskolán belül is kerüljük a „tömegrendezvényeket”, az osztályközösségeknél nagyobb csoportosulást nem szervezünk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlása alapján iskolánk is elkészítette saját protokollját. Eszerint a tanulók reggelente maszkban érkeznek az iskolába, ahová kézfertőtlenítés után léphetnek be. Az osztálytermekben nem kötelező a maszk viselése, viszont szünetekben a folyosókon és közösségi helyeken kötelező a szájat és az orrot eltakarni. Intézményünk épületeibe a tanulókon kívül csak a pedagógusok, illetve a személyzet tagjai léphetnek be.

FIGYELEM

A DEÁK TÉRI ÉPÜLETBEN AZ ELSŐ TANÍTÁSI NAP SZEPTEMBER 2. SZERDA!

AZ ORSOLYA TÉRI ÉPÜLETBEN SZEPTEMBER 3. CSÜTÖRTÖK!

A tanévkezdés jelentős lépés az iskolarekonstrukció szempontjából, hiszen ismét birtokba vehetjük a felújított és modernizált, ám patináját így is megőrző Orsolya téri épületszárnyat (a hivatalos átadó ünnepségre és megáldásra egy későbbi időpontban kerül sor). Itt a gimnáziumi, valamint a 7-8. általános iskolai osztályok kerülnek elhelyezésre. Ám a munkálatok nem állnak meg, hiszen már a napokban el is kezdődtek a Széchenyi téri épületünkben.

A nyár folyamán jelentős változások történtek ideiglenes telephelyünkön, a Deák téri AMI épületében is. Az alagsorban került kialakításra, illetve áttelepítésre a konyha és az étkező. A felújítás hátralévő ideje alatt itt biztosítjuk a menzai étkeztetést. Az idén nem a Deák téren elhelyezett osztályoknak kell a Széchenyi térre átsétálni, hogy ebédeljenek, hanem fordítva fog történni…

További változás, hogy az általános iskola 5. és 6. évfolyama is itt került elhelyezésre.

A fentiek értelmében az első három tanítási napon (szept. 2-3-4.) tudunk lehetőséget biztosítani, hogy a kiselsősöket a szülők (tanulónként 1 fő!) kézfertőtlenítés után, maszkban az osztályteremig kísérjék. Egyszerre mindenkit nem tudunk beengedni, ezért előfordulhat, hogy várniuk kell! Kérjük megértésüket!

Kérjük és köszönjük együttműködésüket!

© 2016-2020 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium