Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

Tanévkezdési információk

Tisztelt Szülők!
Kedves Tanulók!

Szeretettel köszöntünk mindenkit közvetlenül az új tanévkezdés előtt. Valamennyien izgatottan készülünk az újrakezdésre. Iskolánk mindent megtesz, hogy biztosítsa a zökkenőmentes tanévkezdést. Mivel a járványveszély nem múlt el, továbbra is legfontosabb feladatunk tanulóink, pedagógusaink, dolgozóink egészségének a megőrzése. Ennek érdekében iskolán belül is kerüljük a „tömegrendezvényeket”, az osztályközösségeknél nagyobb csoportosulást nem szervezünk. Már a könyvosztásnál is számítunk a Szülők és Tanulók együttműködésére, türelmére. Ugyanazokat a szabályokat kérjük, mint bármely üzlet vagy intézmény: csak kézfertőtlenítés után, maszkban lehet belépni az AMI udvarán található tornaterembe.

Tanévnyitó ünnepségünkre püspöki szentmise keretében szeptember 1-én 9 órától kerül sor a Szent Imre templomban. Az osztályokat 2-2 tanuló és az osztályfőnökök fogják képviselni. Kísérőket csak a kiselsősök esetében tudunk beengedni (tanulóként 1 főt és csak a karzaton foglalhatnak helyet)!

Veni Sancte szentmisénket a Sopron Televízió segítségével fogjuk közvetíteni, mely a honlapunkról közvetlenül is elérhető lesz.

A tanévkezdés jelentős lépés az iskolarekonstrukció szempontjából, hiszen ismét birtokba vehetjük a felújított és modernizált, ám patináját így is megőrző Orsolya téri épületszárnyat (a hivatalos átadó ünnepségre és megáldásra egy későbbi időpontban kerül sor). Itt a gimnáziumi, valamint a 7-8. általános iskolai osztályok kerülnek elhelyezésre. Ám a munkálatok nem állnak meg, hiszen már a napokban el is kezdődtek a Széchenyi téri épületünkben.

A nyár folyamán jelentős változások történtek ideiglenes telephelyünkön, a Deák téri AMI épületében is. Az alagsorban került kialakításra, illetve áttelepítésre a konyha és az étkező. A felújítás hátralévő ideje alatt itt biztosítjuk a menzai étkeztetést. Az idén nem a Deák téren elhelyezett osztályoknak kell a Széchenyi térre átsétálni, hogy ebédeljenek, hanem fordítva fog történni…

További változás, hogy az általános iskola 5. és 6. évfolyama is itt került elhelyezésre.

A fentiek értelmében az első három tanítási napon (szept. 2-3-4.) tudunk lehetőséget biztosítani, hogy a kiselsősöket a szülők (tanulónként 1 fő!) kézfertőtlenítés után, maszkban az osztályteremig kísérjék. Egyszerre mindenkit nem tudunk beengedni, ezért előfordulhat, hogy várniuk kell! Kérjük megértésüket!

Mivel reggelente az iskola épülete előtt a csoportosulás nem kerülhető el, ezért - a járványveszély ideje alatt – a tanulók maszkban érkeznek az iskolába, amit az osztályteremben nem kötelező viselniük. Mindkét épületbe csak alapos kézfertőtlenítés után léphetnek be!

Kérjük és köszönjük együttműködésüket!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde