„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Lezárult a tánciskola

November 29-én iskolánk 10. évfolyamosai – kiegészülve a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma néhány diákjával – bemutatták tánctudásukat a koszorúcskán.

Évtizedekre visszanyúló soproni tradíció a középiskolák 10. évfolyamosai számára a tánciskola, majd a koszorúcska. A Szent Orsolya Gimnázium egyik lelkes életben tartója a hagyománynak. November 29-én, pénteken a 10.ag, 10.bg és X. osztály diákjai és néhány „besegítő” felsőbb éves osztályfőnökeik – Czömpöly Andrea, Németh-Szabó Helga és Nagy Árpád – vezényletével korán elfoglalták a Liszt-központot, majd egy utolsó főpróba után este 7 órakor bemutatták tudásukat, felkészültségüket szüleiknek, családjuknak, tanáraiknak és barátaiknak.

Mivel idén is nagyon sokan jelentkeztek a két intézményből tánciskolára, a diákok két csoportban mutatták be a megtanult táncokat. Az első csapat táncai közt szerepelt a csacsacsa, az angolkeringő, a rumba és a tangó. Ezt követően bevonult a második egység is, és közösen táncolták el a bemutatót: Strauss Anna-polkáját és a bécsi keringőt. Az első csoport kivonulása után a második etapban a táncosok bemutatták a mambót, a blues-t, a jive-ot és a tradicionális csárdást. Az ünnepélyes bemutató után – szintén a hagyományoknak megfelelően – következett a gyerekek és szüleik közös bécsi keringője: a lányok édesapjukkal, a fiúk édesanyjukkal járták Strauss Kék Duna-keringőjének dallamaira.

A táncokat követően jött az eszem-iszom: a párok családjai készültek egy kis vendégséggel – lányos szülők az ételt, fiúsak pedig az innivalót hozták –, majd kezdetét vette a jó hangulatú bál, amely egészen éjfélig várta a táncos lábúakat.

Írta: Horváthné Bertha Ágnes
Fotó: Zsigó Fanni, Vagdalt Brendon

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde