Rózsafüzér

 

 

 

 

 

 

Október a Szűzanya hónapja, mely a rózsafüzér különös tiszteletére hívja fel a figyelmet, ezért ezt a hónapot rózsafüzér hónapjának is nevezik.

Óvodásainkkal minden évben készítünk termésekből közösen egy óriás rózsafüzért, illetve minden gyermek csoportonként különböző technika segítségével készíti el saját tized rózsafüzérjét.

Az intézmény nagyjai, az iskolások már évek óta csatlakoznak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imakezdeményezéshez. Idén arra gondoltunk, hogy mi is részt veszünk óvodásainkkal ezen a kezdeményezésen.

Igaz kicsit másképp, mint a nagyok…

Az örvendetes rózsafüzér titkaihoz szép kifestőket kerestünk, melyeket a gyermekek színeztek ki. Ezeket kis táblákra helyeztük, melyeket a lővereki erdőben helyeztünk el egy rövid útvonalon, ami egy Mária –oltárhoz vezetett.

Gergő atya is elkísért minket erre az erdei rózsafüzérre.

A kis táblák egy-egy titkot jelöltek. Minden titoknál Gergő atya elmesélte, mit is ábrázol a kép, majd egy óvónő felolvasta a Bibliai jelenetet, történetet és imádkoztunk egy Miatyánk és egy Üdvözlégy imádságot, majd Mária dalt énekeltünk. Így tettünk minden titoknál.

A Mária –oltárnál Gergő atya megáldotta a gyermekek által készített kis tized rózsafüzéreket.

Az őszi erdő csendje, a lombokon beszűrődő csodás égi fény igazán meghitté tette imádságunkat, melyet a gyermekek szüleikért, testvéreikért, családjaikért ajánlottak fel.

 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde