Diákolimpiai sikerek a megyei döntőben

A Kispályás Floorball Megyei Döntőt a Papréti tornacsarnokban rendezték. Diákjaink 3 kategóriában indultak. Fiú III. korcsoport és a Leány IV. korcsoportban 1. helyezést értek el, míg Fiú IV. korcsoportban 3. helyezést szereztek tanulóink. Első két csapatunk így továbbjutott az országos elődöntőbe.

További sikereket kívánunk nekik és felkészítő tanárunknak Kincse Szabolcsnak.

Siker az FLL győri regionális fordulóján

SopRoboGo csapatunk nyerte a legjobb csapat díját!
2016. december 3-án rendezték Győrben a First Lego League (FLL) regionális fordulóját (Nemak-Mobilis Robotverseny), melyen iskolánkat a SopRoboGo nevű csapatunk képviselte.
A csapat hatalmas sikert ért el azzal, hogy megnyerte a legjobb csapat díját, ezenkívül a Robot design és az összetett versenyben is harmadik helyezést értek el. Gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítőtanáruknak Barta-Barát Lászlónénak, mind a felkészüléshez, mind az egész napos versenyen való helytállásért!

Bábeli eredmények

DSC 0161November 11-12-én a Bábeli Zűrzavar versenyünkben idén közel 200 diák versengett 17 iskolából. A csapat, teszt és projektfeladatok során pénteken angol, míg szombaton német nyelvből kellett helyt állniuk. Gratulálunk minden résztvevőnek az elért eredményeikért.

Részletes pontszámok és helyezések itt tölthetőek le: helyezések

A kapuvári Páli Szent Vince komplex természettudományos csapatverseny orsolyás eredményei

5. évf.: 2. helyezés Kis Réka 5.bg, Horváth Áron, Varga Gellért 5.ag (ÁeRGé csapat)

6. évf.: 4. helyezés Gőbl Anna, Németh Ella, Ribai Tamara 6.ag (Tudorkák)

7. évf.: 2. helyezés Ivanics Mátyás, Peitl Rudolf, Peszlen Tamás 7.ag (Gumi minyonok)

8. évf.: 1. helyezés Fendrik Ákos, Széplaki Ádám, Tama Kristóf 8.bg (Soproni Ászok)

Mély(k)vízben a tizenegyedikesek

Elődöntőgyőztesként jutott az országos Mély(k)víz vetélkedő döntőjébe a 11.ag osztály két diákja, Elter Réka és Benyovszky Pál, akiket osztályfőnökük, Németh-Szabó Helga kísért el a versenyre. A megmérettetést a Keresztény Élet című lap hirdette meg, az idei már a harmadik évad volt, az összecsapást pedig az újság szerkesztőségében rendezték meg. A vetélkedőre kétfős csapatok jelentkezhettek – Réka és Palkó szeptember 27-én a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium 12. évfolyamosaival mérkőztek meg.

Világbajnok az iskolapadban

Gratulálunk Simon Tamásnak iskolánk tanulójának, aki olimpiai kadett kategóriában világbajnoki címet nyert az Ágfalván megrendezett 3 Dimenziós Íjász Világbajnokságon. "Jól lőttek a magyarok" címmel megjelent cikkben további információk olvashatóak a Soproni Téma honlapján.

Sehol sincs a prófétának kevesebb becsülete, mint saját hazájában és családjában.”

(Mk 6,4)

 

Mesekép alkotása

fogad2

Krisztusi értékrend

Határtalanul pályázat logó

Audiovizuális emlékgyűjtemény

euroexam

© 2016 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium