„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Tartós szeretet nagyböjti élelmiszergyűjtés
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban
Bál izgalmakkal, meglepetésekkel
Farsangi délutánok az Orsolyában - képgaléria
Szalagavató Szent Angéla ünnepén

Dobfelszerelést adományként

Önzetlen segítőkészségéről tett tanúbizonyságot a XI. osztályos Láng Rajmund: a 17 éves diák egy dobfelszerelést ajánlott fel egy szarvasi kisfiúnak.

Karácsony környékén mindenkinek kicsit könnyebben nyílik ki a szíve, bátrabban, szívesebben szerzünk örömet…, és van, akinek a segítés nincs alkalomhoz kötve. A Szent Orsolya Gimnázium XI. osztályosának, Láng Rajmundnak élete a zene: trombitál Sopron Város Fúvószenekarában, a Blue Cafe Bandben, a zeneiskola fúvószenekarában, a Die Lustige Familie-ben és az Ágfalvi Fúvószenekarban; emellett dobol is. Mivel nemrégiben új dobfelszerelést kapott, úgy gondolta, a régebbit felajánlja valakinek, lehetőség szerint olyan gyereknek, akinek a családjának problémát okozna egy új beszerzése.

Az ünnepek előtt indult egy verseny a Facebookon, amelyre 10–12 éves gyerekek dobos videóit várták, a legtöbb lájkot elnyert fiatal pedig nyerhetett egy profi dobfelszerelést. Szvetkovics Edina 10 éves fia, Levente is benevezett a versenyre, mert nagyon vágyott egy saját felszerelésre. Sajnos, a szerencse nem állt mellé. Rajmund látta a versenykiírást, és szüleivel úgy döntött, a második helyezett gyereknek odaadja régebbi dobfelszerelését.

– Nagyon nagy örömet szerzett nekünk Rajmund, és az időzítés sem lehetett volna jobb: pont szenteste érkezett a felajánlás – mesélte Szvetkovics Edina. – Néhány percig még reagálni sem tudtunk az üzenetre, annyira meghatódtunk, hiszen nem mindennapi dolog, hogy valaki ekkora ajándékkal lepjen meg egy vadidegent!

Levente négy éve dobol, és lassanként kezdi kiismerni az új felszerelést, amelyért személyesen utazott el édesanyjával Sopronba. Rajmund pedig elégedett, hiszen felajánlása jobb helyre nem is érkezhetett volna. – Ha nem is ekkora összegben, de a szüleimmel rendszeresen szoktunk beteg és rászoruló gyerekeket segíteni.

Forrás: Soproni Téma

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde