„Vegyétek a Szentlelket!” (Jn 20,22)

Trianon 100
Online ballagás helyett…
Ima az érettségizőkért
Húsvéti üdvözlet
Felhívás COVID-19
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

Tankönyvrendelés 2019/2020.

Tisztelt Szülők!

A leendő 1-9. évfolyamos tanulók a tankönyvet térítésmentesen kapják. 1-8. évfolyamosoknak nincs külön teendőjük a tankönyvrendeléssel kapcsolatban.

 

Tájékoztató a leendő 9. évfolyamosoknak

A nyolcosztályos gimnáziumba járók a jelenlegi osztályfőnöküktől kapják a tankönyvrendelő lapokat. Nekik az ingyenességről nem kell nyilatkozni.
A tankönyvlista alapján, jelöljék be azokat a tankönyveket, amelyikre a következő tanévben szükségük lesz, különös tekintettel a megfelelő nyelvkönyvre. Ha nem szeretnének gyermeküknek valamilyen okból tankönyvet rendelni, a megrendelő lapon egyértelműen (áthúzással) jelöljék, és a lapot aláírva akkor is küldjék vissza.
A négyosztályos gimnáziumba felvett tanulóknak beiratkozáskor kell kitölteni a tankönyvrendelő lapokat.
A térítésmentesen kapott tankönyvek az iskolai könyvtár tulajdonát képezik, azokat a tankönyvrendelő lapon megjelölt időben a könyvtárba vissza kell hozni. A most megrendelt tankönyvek is lehetnek használt tankönyvek, a könyvtári állományból.
Aki saját tankönyvet szeretne, annak egyénileg kell megrendelnie http://webshop.kello.hu címen, a saját címére.

Tájékoztató a leendő 10-12 évfolyamosoknak

A tanulók az osztályfőnöküktől megkapják a tankönyvrendelő lapokat.
Kérjük, hogy a mellékelt lista alapján tekintsék át, milyen tankönyvekre van szüksége gyermeküknek a következő tanévben! Ha jogosultak ingyenes tankönyvellátásra, akkor se rendeljék meg azt a könyvet, amely már valahonnan rendelkezésükre áll. Ezzel iskolánkat és diákjainkat segíthetik, hiszen lehetőségeink korlátozottak.
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az ingyenes tankönyvellátás nem feltétlenül új könyvek kiosztását jelenti. A könyvtár állományából is biztosíthatjuk a megfelelő segédeszközöket, tankönyveket a tanulóinknak.
Az aláírt igénylőlapokat 2019. április 12-ig küldjék be a gyerekekkel az osztályfőnöknek. Aki az adott határidőig nem adja le a tankönyvrendelő lapot, annak nem tudjuk biztosítani az iskolai tankönyvrendelést.
Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy a megrendelőlap kitöltése és aláírása kötelezettségvállalást jelent, arra nézve, hogy a megjelölt könyvekre szükségük van és amennyiben nem jogosultak ingyenes tankönyv ellátásra, azokat megvásárolják.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy megszűnt a visszáruzás lehetősége az iskola számára. Fizetős tanulók esetén a szülőknek lesz lehetősége (saját költségen) a könyvek Könyvtárellátóhoz történő visszajuttatására szeptember 15-ig, amennyiben valamelyik könyvre mégsem lenne szükségük.
Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Üllői raktár) Budaörs, OLK 1000.

Egyéni megrendelés

Amennyiben nem kívánnak élni az iskola által lebonyolított tankönyvrendeléssel, lehetőségük van egyéni rendelésre is az alábbi internetes felületen: http://webshop.kello.hu/
Ha ezt választják, kérjük, a megrendelő lapon egyértelmű áthúzással jelezzék ezt, és döntésüket aláírásukkal hitelesítsék!

Fizetési információk

A fizetős tanulók számláit Könyvtárellátó az iskolának küldi ki. A számlát a szülő/diák a tankönyvekkel együtt kapja meg, az aláírandó átadás-átvételi bizonylat kíséretében, vagy a szülő által letölthető az online felületről. Befizetési időszak: augusztus 21. –szeptember 15. között (fizetési határidő: 2019. szeptember 15.). Befizetés módjai: készpénzben, bankkártyával, valamint a Magyar Posta által elfogadott fizetési módokon, banki átutalással, bankkártyával online a szülői felületen keresztül.

Szülői felület

A szülők részére kialakított felület (http://szuloifelulet.kello.hu) lehetőséget ad a diákok adatainak szülők általi ellenőrzésére, az iskolai tankönyvrendelések szülők általi jóváhagyására (a felület használata nem kötelező, az iskolák továbbra is kérhetik a szülői jóváhagyást a korábbiakban megszokott módon), a diákok tankönyvrendeléseinek nyomon követésére, valamint a fizetős diákok KELLO felé aktuálisan fennálló pénzügyi egyenlegének szülők általi megismerésére és rendezésére.
A tankönyvrendeléssel kapcsolatban további tájékoztatást kérhetnek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

© 2016-2019 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium